21 841 grammaa tuhlausta

Vuonna 2018 tyhjensin vaatekaappini asusteista, jalkineista ja vaatteista, jotka olivat lojuneet siellä käyttämättöminä odottaen hävittämistä tai kierrättämistä. Kirjasin ylös näistä artikkeleista löytyviä tietoja ja täydensin niitä tiedonmurusilla, joita löysin verkosta ja muistini sopukoista. Punnitsin artikkeleita ja purin niitä osiin repien ja leikaten. Tässä prosessissa syntyi materiaalista ja immateriaalista ainesta, jotka muotoutuivat ensin tekstiiliveistokseksi, kaksikanavaiseksi videoksi ja painetuksi julkaisuksi. Olen työstänyt teosta eteenpäin tekemällä tekstiiliveistoksen uudelleen ja laajentamalla painettua materiaaliluetteloa. Teos on ollut esillä kolmena versiona.

21 841 grammaa tuhlausta liittyy sisällöllisesti kuluttajuuteen ja sen eettisyyteen. Olen kiinnostunut tutkimaan, mihin kaikkeen olen sekaantunut kulutusvalinnoillani ja millaisia rakenteita ja arvoja tuen arkisilla rutiineillani ja hankituilla esineilläni.

 

21 841 grammaa tuhlausta, 2018-2022. Käytetyt asusteet, jalkineen ja vaatteet, painettu materiaaliluettelo ja yksikanavainen video.

 
 

Materiaaliluettelo (edit. 3, koko 29,7 x 21 cm) teoksessa 21 841 grammaa tuhlausta.