Teokset

Klikkaa kuvaa nähdäksesi enemmän.

DISEMBOWELING MY OLD FRIEND DANIEL

2019. Yksikanavainen video ja käsilaukun jäänteet. 00:15:35, stereo.

Puran käytöstä poistamani käsilaukun osiin. Tällä teolla johdatan katsojaa pohtimaan esineiden arvostamista ja kulutusta sekä tavaroiden elinkaarta. Video esitetään näytöltä ja laukun jäänteet sijoitetaan videon läheisyyteen jalustan päälle.

ITEMS I: 21 841 GRAMS OF WASTE (ver 1–2)

2018 / 2019. Käytetyt asusteet, jalkineet ja vaatteet, painettu materiaaliluettelo (ja kaksikanavainen video).

Tyhjensin vaatekaappini asusteista, jalkineista ja vaatteista, jotka olivat lojuneet siellä käyttämättöminä odottaen hävittämistä tai kierrättämistä. Kirjasin ylös näistä artikkeleista löytyviä tietoja ja täydensin niitä tiedonmurusilla, joita löysin verkosta ja muistini sopukoista. Punnitsin artikkeleita ja purin niitä osiin repien ja leikaten. Tässä prosessissa syntyi materiaalista ja immateriaalista ainesta, jotka muotoutuivat ensin tekstiiliveistokseksi, kaksikanavaiseksi videoksi ja painetuksi julkaisuksi. Kuvassa on teoksen toinen versio, jossa ei ole kaksikanavaista videota mukana.

TO BE SEEN

2017. Teoskokonaisuus Köysiratagalleriassa.

To Be Seen -teoskokonaisuus koostuu neljästä videoteoksesta, joista kukin luo näkökulmaa kauneusrutiineihin. Teoskokonaisuuden työstäminen alkoi todistusaineiston dokumentoimisesta naiseudestani, mutta sittemmin kiinnostuin enemmän siitä, miksi ylipäätään teen kauneusrutiinejani. Pohdin muun muassa sitä, miten yhteiskunnalliset ja sosiaaliset normit ― etenkin naisruumiiseen kohdistuvat ihanteet ja epäihanteet ― ulottuvat yksityiselle alueelle; miten suhtaudun kehoani kohtaan ja miten kohtelen sitä arjessani. Kyseenalaistin myös kauneusrutiinieni tarpeellisuutta elämässäni.

FOUNTAIN OF YOUTH

2016. Yksikanavainen videoinstallaatio näyteikkunassa. Jussi Haro, Vilma Iivanainen, Riikka Kupsala, Emmi Länsman ja Jaakko Myyri.

Videoinstallaatio toteutettiin osana kansainvälistä paikkasidonnaisen taiteen projektia (In Public, In Particular), jossa kolme taidekoulua järjestää taidetapahtumia yhdellä kadulla kotikaupungissaan. Turun Taideakatemian kaduksi valikoitui Linnankatu, jonka varrella oppilaitos sijaitsee. Teoksen nimi on suomeksi Nuoruuden lähde. Videinstallaatio leikitteleekin myyttisen nuoruuden lähteen ja kuolevaisuutta käsittelevän Vanitas-aiheen kanssa. Videossa Vanitas-tyylinen asetelma puretaan ja rakennetaan uudelleen. Asetelman osaset kastetaan vaaleanpunaiseen aineeseen ja kuorrutetaan lopuksia kultaisella ja hopeisella hileellä. Videoinstallaatio on äänetön.